Synnytysmeditaatio

Postpartum yrttikylpy

Postpartum yrttikylpy ja sulkemisseremonia

Synnytys ja äidiksi syntyminen on iso tapahtuma naisen elämässä. Synnytyksessä nainen on fyysisesti ja henkisesti todella auki tuodessaan uuden elämän tähän maailmaan. Synnytys on siirtymäriitti joka ei ole ohi syntymän myötä. Synnytyksen jälkeen alkaa paluumatka, joka usein vie monta vuotta. Paluumatkalla nainen sisäistää kaiken mitä on kokenut ja työstää kokemuksen osaksi omaa elämäntarinaansa.

Paluumatkalla nainen kävelee monen portin läpi ja jokaisen portin kohdalla hän muistelee, lajittelee, laittaa tapahtumia järjestykseen, kerää tietoa ja antaa itselle ja muille anteeksi. Jokaisen portin kohdalla hän kertoo uuden version omasta synnytystarinastaan.

Paluumatkalla tukena voi olla erilaiset sulkemisseremoniat. Postpartum yrttikylpy on yksi tapa juhlistaa synnytystä ja antaa itselle rentouttava, hemmotteleva hetki. Se voi myös antaa uuden merkityksen omalle matkalle.

Palveluun kuuluu: Yrttikylpy fytoterapeutin keräämillä suomalaisilla yrteillä, synnytystarinakeskustelu sekä rentouttava kasvohieronta. Aikaa kuluu kolmisen tuntia. Mikäli ammetta ei löydy tuon kannettavan puolikylpyammeen. Synnytystarinakeskustelu ohjaa kohti lempeää tulkintaa omasta kertomuksestaan – oli synnytyskokemus minkälainen vain.

Rentoutumisen kannalta hoito on hyvä tehdä omassa kodissaan niin, että muut perheenjäsenet ovat poissa tai toisessa huoneessa hoitamassa vauvaa. Seremonia aloitetaan synnytystarinakeskustelulla. Tällä aikaa yrtit saavat hautua. Seuraavaksi on kylvyn aika. Kylvyn jälkeen tehdään vielä rentouttava kasvohieronta ruusuöljyllä, jonka jälkeen voit jäädä sänkyyn nukkumaan.

Yrttikylpy tehdään jälkitarkastuksen jälkeen.

Hinta 180€ (sis. alv 24%). Matkakulut Turun alueella kuuluu hintaan.

Varaa aika info@labyrinthdoula.com tai 040-7072331

Tilaa valmis helppokäyttöinen yrttisekoitus hauduketta tai kylpyä varten. 

Yrttien hoitavat aineet menevät ihon läpi, hoitaen ja rauhoittaen. Yrtit supistavat, ennelta ehkäisevät tulehduksia, hoitavat arpikudoksia ja hermoratoja. Lämmin vesi ja yrttien yhteisvaikutus rentouttavat lihaksia ja samalla mieltä. Yrttikylpy voi myös toimia eräänlaisena rituaalina ja äidin omana juhlana.

Pieni paperipussi (2 dl) tai isompi pussi luomuharsosta (3 dl.)  

Valmistusaineina luonnosta poimitut ja luonnonmukaisesti viljellyt yrtit: vadelman lehti, siankärsämön kukka, kehäkukka, ratamon lehti, laventelinkukka sekä mäkikuisman kukka. Kaikki paitsi laventeli Suomesta (laventeli on luomuviljelyä Ranskasta). Yrttisekoitus on pakattu luomuharsopussiin. Pussin voi laittaa kuumaan veteen ja näin saat helposti valmiin haudukkeen tai kylpyveden. Hauteesta voi tehdä kääreitä. Kääre valmistetaan kastamalla pyyhe kuumaan yrttiteehen ja asettamalla se hoidettavalle alueelle.

Valmistus ja käyttöohje: Yrteistä voit tehdä kääreitä alavatsalle ja välilihalle tai yrttikylvyn. Kääreen valmistus: Tee ensi hauduke. Sekoita 1 teelusikallinen (noin1 g) yrttiä 2 dl lähes kiehuvaan veteen. Anna hautua 15-20 minuuttia kannen alla.

Kastele kaksi puhdasta pyyhettä tai harsoa haudukkeella. Annan toisen jäähtyä ja pidä toinen lämpimänä. Aseta kostea ja lämmin pyyhe alavatsalle. Aseta toinen viileä pyyhe välilihalle. (Voit myös kaataa vahvan teen kuukautissuojan päälle.) Haudottavan alueen päälle asetetaan alavatsalle kuuma pyyhe tai kaurapussi, joka suojataan muovilla ja haluttaessa vielä villaisella peitteellä. Kääreen annetaan vaikuttaa iholla yleensä puolesta kahteen tuntiin. Voit käyttää käärettä kerran päivässä tai tarvittaessa.

Voit myös tehdä postpartum yrttikylvyn (suositellaan jälkivuodon loputtua). (Jos olet synnyttänyt sektiolla kannattaa kysyä lääkäriltä tai kätilöltä koska kylpy on turvallinen.) Valmista kylpy näin: Laita yrttipussukka kahteen litraan lähes kiehuvaa vettä ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää vesi kylpyyn tai puolikylpyyn ja lisää vielä puhdistamatonta merisuolaa. Tarvitset 3 dl. yrttejä kokokylpyä varten. Lepää kyvyssä vähintään 20 minuuttia.

SISÄLTÖ:

Kehäkukka: Kehäkukka on tärkeä rohtokasvi varsinkin ihon ja naisten  vaivojen  hoidossa. Sitä  on  arvostettu myös  verta ja  lymfaa vahvistavana  sekä maksaa hoitavana rohtona. Kehäkukka  vaikuttaa supistavasti ja tyrehdyttää verenvuotoa ja edistää kudoksen parantumista. Sitä on perinteisesti fytoterapiassa käytetty kuukautiskivuissa,  verenvuodoissa  (niin kohtu  kuin  suolisto), ihon  vaivoissa;  hiertymissä, haavaumissa sekä arpikudoksen hoidossa.

Siankärsämö: Siankärsämö  on tunnettu  naisten yrtti. Ulkoisesti  haavojen hoitoon  siankärsämöä  suositeltiin kylpynä ja hauteena jo tuhansia vuosia sitten vanhimmissa kiinalaisissa ja egyptiläisissä kirjoituksissa. Kasvia on myös käytetty peräpukamien hoitoon. Siankärsämöä on Suomessa kutsuttu nimellä pellon vanhin ja monitaituri koska se on niin monipuolinen ja tärkeä yrtti.

Vadelma: Vadelmanlehti hoitaa ulkoisesti haavoja ja sisäisesti limakalvoja. Kasvi rentouttaa kohdun lihaksistoa.

Mäkikuisma: Kuisma tunnetaan hermoston yrttinä. Fytoterapiassa kasvia käytetään ulkoisesti tukemaan hermoratojen uudistumista ja lihasjännityksiin.

 

Alessandra Sarelin, yrttiterapeutti

Viimeinen käyttöpäivä 8/2020.

 

Back to Top