Synnytysmeditaatio

Henkinen valmentautuminen synnytykseen

Jokainen sisäinen matka alkaa kutsulla. Kutsu tulee suoraan sielusta. Se on kaipuu tehdä jotain mitä ei ole koskaan tehnyt ennen. Usein kutsuun liittyy jotain, jota ympärillä olevat ihmiset eivät ymmärrä tai arvosta. Kutsuun vastaaminen on tietyllä tapa aina riski. Riski epäonnistua, riski eksyä matkalla, riski saada muiden paheksuntaa. Usein kutsu tuntuu samalla todella oikealta ja todella pelottavalta. Se saa sinut tärisemään innosta mutta myös pelosta. Kutsuun vastaaminen merkitsee isoa muutosta eikä paluuta entiseen ole.

Sisäisen matkan seuraava askel on sitoutuminen – sitoutuminen kutsuun, ei niinkään päämäärään. Kun sitoutuu olematta liiallisesti kiinni tietyssä lopputuloksessa, tuhat ovea avautuvat. Asiat loksahtavat paikoilleen. Päämäärää ei voi hallita. Mutta voit luvata itsellesi että olet täysin lojaali sielusi kutsulle. Voit luvata ettet hylkää itseäsi matkalla.

Kutsun ja sitoutumisen jälkeen on aika valmistautua matkaa varten. On aika koota voimaesineitä, meditoida ja kerätä ympärillesi luotettava tukijoukko. On aika olla hereillä ja avoin, imeä itseen sisäistä ja ulkoista tietoa, vahvistaa yhteyttä sisäiseen viisauteen. On aika hengittää sisään rakkautta ja hengittää ulos pelkoa.  Mutta miten tämä kaikki liittyy synnyttämiseen? Entä millaisia mielen voimia synnytyksessä tarvitsee ja kuinka niitä harjoitella? Muun muassa tästä keskustelen doula ja joogaohjaaja Hanna-Mari Niemisen kanssa videossa.

Synnytysmeditaatio -verkkokurssi alkaa 4.2.2019! Kurssin materiaalissa on paljon hyväksi koettuja meditatiivisia harjoituksia, liittyen muun muassa hengitykseen ja kivun kanssa työskentelyyn. Osta kurssi Holvissa!

 

Back to Top