Synnytysmeditaatio

Synnytysmeditaatio -verkkokurssi

Läsnäoloa, rentoutumista ja meditatiivisia keinoja kivun kanssa työskentelyyn

Henkinen valmentautuminen on tärkeä osa synnytysvalmennusta. Doulana olen konkreettisesti nähnyt miten synnyttäjän mielentilalla ja kyvyllä olla läsnä on suora vaikutus synnytyksen kulkuun ja synnytyskokemukseen.

Synnytys on matka, joka voi tuntua pelottavalta koska siihen liittyy paljon tuntematonta ja hallitsematonta. Ihan niin kuin satujen sankari, synnyttäjä joutuu jättämään tavallisen maailman taakseen.

Tätä matkaa varten kannattaa valmistautua hyvin. Tuntemattomille maille ei kannata lähteä ilman sisäistä karttaa!

Verkkokurssin materiaalissa on paljon hyväksi koettuja meditatiivisia harjoituksia, liittyen muun muassa hengitykseen ja kivun kanssa työskentelyyn. Seuraava ryhmä alkaa 1.6. 2020! Tule mukaan viiden viikon sisäiselle matkalle! Ilmoittaudu verkkokurssille 

“Meditointi, ajatusten hiljentäminen, mielen voima, unelmien synnytyksen visualisointi, kontrollista irtipäästäminen, uskallusta tuntea kaikki tunteet, hengitys, läsnäolo, hetkessä eläminen, kiitollisuus, luottaminen että kaikki järjestyy just parhain päin. Tärkeitä asioita synnytykseen valmistautuessa. Itse käytin työkaluina Synnytysmeditaatiota sekä Free to Heal metodia ja ne toimi minulle. Kätilönä kehotan löytämään oman tavan miten hiljentyä ja suunnata energia tulevaan synnytykseen.” Kirsi Hjort, kätilö, doula

Meditatiiviset harjoitukset vaikuttavat aivojen värähtelytaajuuksiin ja auttavat synnyttäjää pääsemään erilaiseen mielentilaan. Tässä mielentilassa on helpompaa olla yhteydessä intuitioon ja vaistoihin, mikä edistää synnytystä koska synnyttäjä tietää itse missä asennossa hänen on hyvä olla, mitä kivunlievitystä ja tukea hän tarvitsee, jotta voi tuntea olonsa turvalliseksi ja rennoksi. Meditatiiviset harjoitukset opettavat päästämään menneestä irti ja keskittymään ainoastaan tähän hetkeen. Ne opettavat myös armollisuutta itseään kohtaan silloin kun kaikki ei mene toiveiden mukaan ja jotain yllättävää tapahtuu synnytyksen aikana tai sen jälkeen.

“Minulle tuli rauhallinen olo meditaatiosta. Rentouduttuani hetken kuluttua ja päästyäni mukaan rytmiin, tuntui hyvältä sanoa asioita ääneen.”

Materiaali koostuu äänitteistä, videoista ja tekstistä. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. Kurssi on jaettu viiteen osaan. Saat kerran viikossa harjoituksia sähköpostitse ja linkit harjoituksiin löytyy myös Facebookryhmästä. Jos et heti ehdi tehdä harjoitukset voit aina palata materiaaliin myöhemmin.

Oppaasi matkalla

Oppaanasi toimii Labyrinth doulan perustaja Alessandra, VTT, sert. doula, fytoterapeutti, EFT-ohjaaja. Lue lisää Alessandrasta

Palautetta oppaasta: 

“Ohjaajana olet niin sopiva tähän työhön: kerrot rauhassa, kuuntelet, olet vahva, salliva, liioittelematon ja silti vakuuttava. Asioilla on aina synnytyksiin ja odotuksiin liittyen niin monta puolta ja monia tilanteita ja tasoja, että mitään ei voi julistaa yhdeksi ainoaksi totuudeksi. Sinä jaat viisauttasi hienosti ja sopivan sensitiivisesti.”

 

Kenelle?

Odottajalle: sinulle joka haluat synnyttää rakkauden taajuudella. Sillä ei ole merkitystä suunnitteletko käyttäväsi synnytyksen aikana lääkkeitä vai et, onko sinulla puolisoa vai ei, jos on niin tuleeko hän mukaan synnytykseen vai ei,  tuleeko doula mukaan synnytykseen vai ei. Riippumatta siitä miten sinä synnytät sinä olet sankaritar ja synnytys on aina äitiyden siirtymäriitti. Lupaan, että verkkokurssi menee pintaa syvemmälle.

Hyödyt

 1. Vahvista luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.
 2. Löydä oma tapasi synnyttää (lääkkeiden kanssa tai ilman lääkkeitä).
 3. Kohtaa synnytyksen intensiteetti ja syvennä ymmärrystäsi kivun ja kärsimyksen välisestä erosta. Näin tulet kivun kanssa paremmin toimeen.
 4. Vahvista yhteys itseesi ja syvimpään voimaasi odotuksessa ja synnytyksessä.
 5. Aktivoi parasympaattinen hermosto eli kehon “jarru”.
 6. Vapaudu ahdistavista ja rajoittavista uskomuksista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.
 7. Avaa sydäntä ja lisää rakkauden ja turvallisuuden tunnetta.
 8. Vahvista intuitiota.
 9. Edistää hitaita alfta- ja theta aaltoja aivoissa ja pääse helpommin synnytysregressioon.

Mihin kurssi pohjautuu?

Kurssi pohjautuu tietoon ja kokemuksiin mitä Alessandra on vuosien aikana kerännyt.Tieto on koottu eri lähteistä; kirjallisuudesta ja koulutuksista.  Harjoitusten yhteydessä menetelmän kehittäjä on aina mainittu ellei Alessandra ole itse kehittänyt kyseisen harjoituksen. Eri kurssit ja koulutukset, mm. Birthing from Within synnytystaide- ja synnytystarina -kurssit, EFT-ohjaajakoulutus, fytoterapia koulutuksen rentoutuskurssin harjoitukset sekä naistenpiiri ohjaajakoulutus ovat kaikki antaneet paljon inspiraatiota. Alessandra osallistuu säännöllisesti Awakening Women instituutin retriiteille ja kursseille ja hän pitää myös naisten piirejä, jossa meditaatio ja keholliset harjoitukset ovat osa isompaa kokonaisuutta.

Synnytysmeditaatio -verkkokurssin sisältö

Materiaali koostuu äänitteistä, videoista ja tekstistä. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. Kurssi on jaettu viiteen osaan. Saat kerran viikossa harjoituksia sähköpostitse ja linkit harjoituksiin löytyy myös Facebookryhmästä. Jos et heti ehdi tehdä harjoitukset voit aina palata materiaaliin myöhemmin.

Sinun kannattaa varata noin tunti viikossa tehtäviin. Voit suorittaa kurssin omaan tahtiisi. 

Viikko 1: Mielen ohjelmointi 

Mitä aivoissa tapahtuu synnytyksen aikana ja miksi meditatiiviset harjoitukset ovat tärkeitä? Miten mielen ydinuskomukset synnytykseen liittyen voidaan purkaa? Millä tapaa synnytys on siirtymäriitti ja miten sellaiseen voi valmistautua?

Harjoitukset:

 • Intentio
 • Tunne, suutele, anna virrata meditaatio
 • Tunne itsesi kirjoitusharjoitus
 • Synnytys siirtymäriittinä

Viikko 2: Intensiteetin kohtaaminen  

Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen intensiteetti ja voimakkaat tuntemukset. Hyväksyvä läsnäolo on ratkaisevaa sille miten koet tuntemukset – ja läsnäoloa voi harjoitella. Ohjaus tapahtuu videon välityksellä. Saat myös kaksi äänitettä sekä harjoitus jonka tarkoitus on aktivoida parasympaattinen hermosto eli kehon “jarru”.

Harjoitukset:

 • Parasympaattisen hermoston aktivointi
 • “Jääpalasupistus”
 • Tietoinen hengitys
 • Löydä keskipiste
 • Ekstraharjoitus: Miten voit lisätä nautintoa?

Viikko 3: Keinoja kivun kanssa työskentelyyn

Synnytys on iso ja intensiivinen tapahtuma, tunnetasolla ja fyysisellä tasolla, ja vaatii paljon voimia. Kun naisella on hyvä yhteys omaan kehoon ja mieli on levollinen ja luottavainen, kun hänellä on hyvä tukijoukko ympärillään, ja hän pystyy ilmaisemaan itseään vapaasti, synnytyksen kipu on usein siedettävä osa prosessia. Hän pystyy vastaamaan siihen omilla voimavaroillaan: hengitys, ääni ja liike. Hengityksen, äänen ja liikkeen harjoittamisesta sinulla on apua riippumatta siitä haluatko synnytyksen aikana jossakin vaiheessa puudutuksen. Harjoitukset lisäävät pärjäämisen tunnetta. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. 

Harjoitukset:

 • Rytmi, rentoutus ja rituaali
 • Äänenkäyttö – kohti omaa sisäistä tietoa ja voimaa
 • Syvähengitys
 • Rentouttava uloshengitys

Viikko 4: Turvallinen synnytysympäristö sekä lisää keinoja kivun kanssa työskentelyyn

Ympäristön vaikutus kipuun voi olla todella merkittävä ja sen takia kannattaa miettiä minkälaisessa ympäristössä haluat synnyttää. Ympäristö joka luo turvallisen ilmapiirin tukee parhaalla tavalla kehosi hormonituotantoa. Näin elimistön omat kivunlievittäjähormonit pääsevät töihin. Minkälainen ympäristö luo sinulle turvaa? On myös tärkeä ottaa synnytystila tietoisesti haltuun ja tehdä siitä omanlaisensa. Saat käytännön ehdotuksia ja harjoituksia. 
Harjoitukset:
 • Sisäinen turvallisuus
 • Energisoiva hengitysharjoitus
 • Maahengitys
 • Takaisin alkulähteelle (meditaatio joka rauhoittaa ajatusten virran).

Viikko 5: Tuntemattoman kohtaaminen – löydä voimavarasi ja syvin viisautesi

Saat uusia oivalluksia siitä, mitä sinun tarvitsee tietää jotta voit synnyttää – omalla ainutlaatuisella tavallasi. Prosessi auttaa kohtaamaan tuntematon synnytys ja vahvistaa luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.

Vuosien aikana olen hankkinut välineitä ja harjoituksia, joiden tiedän toimivan niin synnytykseen valmistautumisessa, synnytyksessä kuin synnytyksen jälkeenkin. Osa harjoituksista olen oppinut Birthing from Within –kursseilla ja olenkin saanut luvan heiltä opettaa harjoitukset sinulle.

Harjoitukset:

 • Voimasymboli
 • Matka synnytysmaiseman läpi
 • Miten reagoin auktoriteettiin?

Hinta ja maksutapa

Viiden viikon kurssi maksaa 49€. Saat yhteensä 15 eri harjoitusta. BONUS: -25% alennusta TENS-laitteen vuokrasta (mikäli laitteita on vapaana). Jos haluat saada enemmän harjoituksia pelon kohtaamiseen voit BONUKSENA saada EFT-tapping meditaatioiäänitteitä. Ilmoita siinä tapauksessa asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksu on mahdollista suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankki- tai korttimaksuna, tai tarvittaessa laskulla kahdessa osassa. Mikäli haluat laskun ota yhteyttä: info@labyrinthdoula.com 

Kolmen viikon kurssin (39€) voit käydä sinulle sopivana ajankohtana koska tahansa. Osta kurssi verkkokaupasta. 

Kyllä, haluan osallistua koko verkkokurssille 

Jos et koe tarvetta koko kurssille tai sinulla ei ole viisi viikkoa aikaa, alla on lyhyempi vaihtoehto:

Meditatiivisia keinoja kivun kanssa työskentelyyn

Saat viikon 2, 3 & 4 materiaalit sähköpostiin. Harjoittelet intensiteetin kohtaamista. Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen voimakkaat tuntemukset. Hyväksyvä läsnäolo on ratkaisevaa sille miten mielesi ja kehosi reagoi – ja läsnäoloa voi harjoitella. Saat keinoja kivun kanssa työskentelyyn: hengitys, ääni, liike ja hyväksyvä läsnäolo. Näistä harjoituksista sinulla on apua riippumatta siitä haluatko synnytyksen aikana jossakin vaiheessa puudutuksen. Harjoitukset lisäävät pärjäämisen tunnetta. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. 

Kolmen viikon kurssille kuuluu kirjallinen materiaali, kaksi videota ja neljä äänitettä.

Hinta: 39€ (osta kurssi Holvista) Kyselyt: info@labyrinthdoula.com 

Olen tykännyt paljon kurssista! Oon saanu keinoja minkä avulla uskoisin, että saan paremman synnytyskokemuksen. Edellisiin synnytyksiin en osannut etsiä tietoa lääkkeettömistä kivunlievityskeinoista, enkä tajunnut rentoutumisen merkitystä synnytyksen ja kivunhallinnan kannalta. Menin herkästi paniikkiin ja taistelin kipua vastaan.”

Synnytysmeditaatio + yksilöllinen valmennus

Kuuden viikon Synnytysmeditaatio -verkkokurssi plus yksilöllinen verkko-ohjaus Alessandran kanssa. Saat koko materiaalin sähköpostitse joko kerralla tai kerran viikossa viiden viikon ajan. Yksilöllinen ohjaus kestää 60 minuuttia ja siinä keskitytään juuri sinun tilanteen läpikäymiseen, sinun toiveisiin ja pelkoihin.

Hinta: 119€

Varaa aika: info@labyrinthdoula.com 

“Haaste jota lähdimme Alessandran kanssa käsittelemään, oli lääkintään ja sairaalaympäristöön liittyvät pelot. Sessiossa parasta oli se, että sain turvallisesti kohdata pelkoni silmästä silmään, sulautua siihen, kohdata sen. Se toi vahvuutta ja varmuutta kohdata tilanne sitten tosielämässäkin. Tuntuu että nyt kun tilanne on käsillä, osaan rentoutua siihen mitä tulee, koska tavallaan olen mielessäni jo käynyt läpi pahimmat skenaariot! Pelkoon meneminen tuntui hyvin intensiiviseltä. Pelosta irtipäästäminen toi helpotuksen, ja realismia. Oikeastaan koko loppuviikon oli aika helpottunut olo! Alessandran läsnäolo välittyi hyvin, eikä tuntunut kummalliselta olla kameran edessä. Kiitos.”

 

 

Back to Top