Synnytysmeditaatio

Synnytysmeditaatio -verkkokurssi

Edistä läsnäoloa, rentoutumista ja kivunhallintaa meditatiivisten harjoitusten avulla

Henkinen valmentautuminen on tärkeä osa synnytysvalmennusta. Doulana olen konkreettisesti nähnyt miten synnyttäjän mielentilalla ja kyvyllä olla läsnä on suora vaikutus synnytyksen kulkuun ja synnytyskokemukseen.

Synnytys on matka, joka voi tuntua pelottavalta koska siihen liittyy paljon tuntematonta ja hallitsematonta. Ihan niin kuin satujen sankari, synnyttäjä joutuu jättämään tavallisen maailman taakseen.

Tätä matkaa varten kannattaa valmistautua hyvin. Tuntemattomille maille ei kannata lähteä ilman sisäistä karttaa!

Verkkokurssin materiaalissa on paljon hyväksi koettuja meditatiivisia harjoituksia, liittyen muun muassa hengitykseen ja kivun kanssa työskentelyyn. Seuraava ryhmä alkaa 9.9.2019! Tule mukaan kuuden viikon sisäiselle matkalle! Ilmoittaudu verkkokurssille 

Meditatiiviset harjoitukset vaikuttavat aivojen värähtelytaajuuksiin ja auttavat synnyttäjää pääsemään erilaiseen mielentilaan. Tässä mielentilassa on helpompaa olla yhteydessä intuitioon ja vaistoihin, mikä edistää synnytystä koska synnyttäjä tietää itse missä asennossa hänen on hyvä olla, mitä kivunlievitystä ja tukea hän tarvitsee, jotta voi tuntea olonsa turvalliseksi ja rennoksi. Meditatiiviset harjoitukset opettavat päästämään menneestä irti ja keskittymään ainoastaan tähän hetkeen. Ne opettavat myös armollisuutta itseään kohtaan silloin kun kaikki ei mene toiveiden mukaan ja jotain yllättävää tapahtuu synnytyksen aikana tai sen jälkeen.

Palautetta: “Minulle tuli rauhallinen olo meditaatiosta. Rentouduttuani hetken kuluttua ja päästyäni mukaan rytmiin, tuntui hyvältä sanoa asioita ääneen.”

Materiaali koostuu äänitteistä, videoista ja tekstistä. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. Kurssi on jaettu kuuteen osaan. Saat kerran viikossa harjoituksia sähköpostitse ja linkit harjoituksiin löytyy myös Facebookryhmästä. Jos et heti ehdi tehdä harjoitukset voit aina palata materiaaliin myöhemmin.

Oppaasi matkalla

Oppaanasi toimii Labyrinth doulan perustaja Alessandra, VTT, sert. doula, fytoterapeutti, EFT-ohjaaja. Lue lisää Alessandrasta

Palautetta oppaasta: 

“Ohjaajana olet niin sopiva tähän työhön: kerrot rauhassa, kuuntelet, olet vahva, salliva, liioittelematon ja silti vakuuttava. Asioilla on aina synnytyksiin ja odotuksiin liittyen niin monta puolta ja monia tilanteita ja tasoja, että mitään ei voi julistaa yhdeksi ainoaksi totuudeksi. Sinä jaat viisauttasi hienosti ja sopivan sensitiivisesti.”

 

Kenelle?

Odottajalle: sinulle joka haluat synnyttää rakkauden taajuudella. Sillä ei ole merkitystä suunnitteletko käyttäväsi synnytyksen aikana lääkkeitä vai et, onko sinulla puolisoa vai ei, jos on niin tuleeko hän mukaan synnytykseen vai ei,  tuleeko doula mukaan synnytykseen vai ei. Riippumatta siitä miten sinä synnytät sinä olet sankaritar ja synnytys on aina äitiyden siirtymäriitti. Lupaan, että verkkokurssi menee pintaa syvemmälle.

Hyödyt

 1. Vahvista luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.
 2. Löydä oma tapasi synnyttää (lääkkeiden kanssa tai ilman lääkkeitä).
 3. Kohtaa synnytyksen intensiteetti ja syvennä ymmärrystäsi kivun ja kärsimyksen välisestä erosta. Näin tulet kivun kanssa paremmin toimeen.
 4. Vahvista yhteys itseesi ja syvimpään voimaasi odotuksessa ja synnytyksessä.
 5. Opi tehokas stressin lievityksen itsehoitotekniikka, joka kulkee aina mukana.
 6. Lievitä synnytykseen liittyviä pelkoja, vapaudu ahdistavista ja rajoittavista uskomuksista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.
 7. Avaa sydäntä ja lisää rakkauden ja turvallisuuden tunnetta.
 8. Vahvista intuitiota.
 9. Edistää hitaita alfta- ja theta aaltoja aivoissa ja pääse helpommin synnytysregressioon.

Mihin kurssi pohjautuu?

Kurssi pohjautuu tietoon ja kokemuksiin mitä Alessandra on vuosien aikana kerännyt.Tieto on koottu eri lähteistä; kirjallisuudesta ja koulutuksista.  Harjoitusten yhteydessä menetelmän kehittäjä on aina mainittu ellei Alessandra ole itse kehittänyt kyseisen harjoituksen. Eri kurssit ja koulutukset, mm. Birthing from Within synnytystaide- ja synnytystarina -kurssit, EFT-ohjaajakoulutus, fytoterapia koulutuksen rentoutuskurssin harjoitukset sekä naistenpiiri ohjaajakoulutus ovat kaikki antaneet paljon inspiraatiota. Alessandra osallistuu säännöllisesti Awakening Women instituutin retriiteille ja kursseille ja hän pitää myös naisten piirejä, jossa meditaatio ja keholliset harjoitukset ovat osa isompaa kokonaisuutta.

Synnytysmeditaatio -verkkokurssin sisältö

Materiaali koostuu äänitteistä, videoista ja tekstistä. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. Kurssi on jaettu kuuteen osaan. Saat kerran viikossa harjoituksia sähköpostitse ja linkit harjoituksiin löytyy myös Facebookryhmästä. Jos et heti ehdi tehdä harjoitukset heti voit aina palata materiaaliin myöhemmin.

Sinun kannattaa varata noin tunti viikossa tehtäviin. Voit suorittaa kurssin omaan tahtiisi. 

Viikko 1: Mielen ohjelmointi 

Mitä aivoissa tapahtuu synnytyksen aikana ja miksi meditatiiviset harjoitukset ovat tärkeitä? Miten mielen ydinuskomukset synnytykseen liittyen voidaan purkaa? Äänite aiheesta synnytys siirtymäriittinä. Harjoitus: Tunne itsesi.

Viikko 2: Intensiteetin kohtaaminen  

Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen intensiteetti ja voimakkaat tuntemukset. Hyväksyvä läsnäolo on ratkaisevaa sille miten koet tuntemukset – ja läsnäoloa voi harjoitella. Ohjaus tapahtuu videon välityksellä. Saat myös kaksi äänitettä.

Viikko 3-4: Keinoja kivun kanssa työskentelyyn

Synnytys on iso ja intensiivinen tapahtuma, tunnetasolla ja fyysisellä tasolla, ja vaatii paljon voimia. Kun naisella on hyvä yhteys omaan kehoon ja mieli on levollinen ja luottavainen, kun hänellä on hyvä tukijoukko ympärillään, ja hän pystyy ilmaisemaan itseään vapaasti, synnytyksen kipu on usein siedettävä osa prosessia. Hän pystyy vastaamaan siihen omilla voimavaroillaan: hengitys, ääni ja liike. Hengityksen, äänen ja liikkeen harjoittamisesta sinulla on apua riippumatta siitä haluatko synnytyksen aikana jossakin vaiheessa puudutuksen. Harjoitukset lisäävät pärjäämisen tunnetta. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. 

Viikko 5: Purkaa pelkoja EFT-menetelmän avulla

Opit tehokkaan ja yksinkertaisen itsehoitomenetelmän, joka purkaa stressiä, pelkoja ja ahdistusta ja vahvistaa luottamusta ja turvallisuutta. Saat neljä äänitettä, jossa ohjaan sinua EFT-prosessin läpi. Nauhoja on helppo käyttää ja niillä pääset purkamaan yleisiä pelkoja ja huolia.

EFT on lyhenne sanoista Emotional Freedom Technique (eli suomeksi Tunteiden vapauttamisen menetelmä). EFT on turvallinen ja lempeä tapa oppia uusi tapa reagoida stressaavissa tilanteissa – ja mikä on sen hyödyllisempää synnytystä ajatellen? EFT-menetelmässä naputellaan kehon meridiaanien päätepisteitä, akupisteitä. Samalla ajatellaan stressiä aiheuttavaa asiaa tai tilannetta, esimerkiksi tulevaa synnytystä, synnytysympäristöä, toimenpiteitä synnytyksessä tai muuta vastaavaa.

EFT-meditaation jälkeen kehon ja mielen stressitaso laskee. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa ja synnytykseen on helpompi valmentautua. Ajatuksesi selkenevät ja mielesi rauhoittuu – tiedät mitä haluat ja miten päästä tavoitteeseen.

Naputusta voi käyttää myös synnytyksen aikana päästämään stressistä irti.

Viikko 6: Tuntemattoman kohtaaminen – löydä voimavarasi ja syvin viisautesi

Saat uusia oivalluksia siitä, mitä sinun tarvitsee tietää jotta voit synnyttää – omalla ainutlaatuisella tavallasi. Prosessi auttaa kohtaamaan tuntematon synnytys ja vahvistaa luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.

Kurssilla saat:

Neljä hengitysharjoitusta

Viisi EFT-meditaatiota

 1. Huolesta vapautuminen ja luottamuksen kasvattaminen
 2. EFT-meditaatio stressistä irti päästämiseen
 3. Synnytyksen intensiteetti ja “epäonnistumisen” pelko
 4. Kivun ja hallinnan menettämisen pelosta irti – kohti sallimista ja luottamusta
 5. Päästä irti synnytysympäristöön liittyvistä peloista

Kaksi ”jääpalasupistusharjoitusta” (harjoitus kivun kanssa työskentelyyn)

Viisi muuta harjoitusta

Vuosien aikana olen hankkinut välineitä ja harjoituksia, joiden tiedän toimivan niin synnytykseen valmistautumisessa, synnytyksessä kuin synnytyksen jälkeenkin. Osa harjoituksista olen oppinut Birthing from Within –kursseilla ja olenkin saanut luvan heiltä opettaa harjoitukset sinulle.

Hinta ja maksutapa

Kuuden viikon kurssi maksaa 59€ eli alle 10€ per viikko. Saat yhteensä 14 eri harjoitusta. BONUS: -25% alennusta TENS-laitteen vuokrasta (mikäli laitteita on vapaana). Maksu on mahdollista suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankki- tai korttimaksuna, tai tarvittaessa laskulla kahdessa osassa. Mikäli haluat laskun ota yhteyttä: info@labyrinthdoula.com 

Kolmen viikon kurssin (39€) voit käydä sinulle sopivana ajankohtana koska tahansa. Osta kurssi verkkokaupasta. 

Kyllä, haluan osallistua koko verkkokurssille 

Jos et koe tarvetta koko kurssille tai sinulla ei ole kuusi viikkoa aikaa, alla on lyhyempiä vaihtoehtoja:

Meditatiivisia keinoja kivun kanssa työskentelyyn

Saat viikon 2, 3 & 4 materiaalit sähköpostiin. Harjoittelet intensiteetin kohtaamista. Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen voimakkaat tuntemukset. Hyväksyvä läsnäolo on ratkaisevaa sille miten mielesi ja kehosi reagoi – ja läsnäoloa voi harjoitella. Saat keinoja kivun kanssa työskentelyyn: hengitys, ääni, liike ja hyväksyvä läsnäolo. Näistä harjoituksista sinulla on apua riippumatta siitä haluatko synnytyksen aikana jossakin vaiheessa puudutuksen. Harjoitukset lisäävät pärjäämisen tunnetta. Saat myös käytännön kivunlievitysvinkkejä. 

Kolmen viikon kurssille kuuluu kirjallinen materiaali, kaksi videota ja neljä äänitettä.

Hinta: 39€ (osta kurssi Holvista) Kyselyt: info@labyrinthdoula.com 

Olen tykännyt paljon kurssista! Oon saanu keinoja minkä avulla uskoisin, että saan paremman synnytyskokemuksen. Edellisiin synnytyksiin en osannut etsiä tietoa lääkkeettömistä kivunlievityskeinoista, enkä tajunnut rentoutumisen merkitystä synnytyksen ja kivunhallinnan kannalta. Menin herkästi paniikkiin ja taistelin kipua vastaan.”

Rakkaus voittaa pelon

Saat viikon 1, 5 & 6 materiaalit sähköpostiin. Tutustut mielen ohjelmointiin (ydinuskomuksiin). Purkaat pelkoja EFT-menetelmän avulla. Löydät voimavarasi ja syvin viisautesi. Opit tehokkaan ja yksinkertaisen itsehoitomenetelmän, joka purkaa stressiä, pelkoa ja ahdistusta ja vahvistaa luottamusta, turvallisuutta ja mielenrauhaa. Saat neljä äänitettä, jossa ohjaan sinua EFT-prosessin läpi. Nauhoja on helppo käyttää. Opittuasi menetelmän, voit käyttää EFT-meditaatiota myös synnytyksen aikana. 

Kolmen viikon kurssille kuuluu kirjallinen materiaali, yksi video ja kuusi äänitettä.

Hinta: 39€ (osta kurssi Holvista) Kyselyt: info@labyrinthdoula.com 

”Kiitos vielä tuesta – käytin EFT:tä useamman kerran synnytyksessä. Oli iso henkinen apu, suosittelen ehdottomasti kaikille!”

“Parasta oli miten naputus melkein välittömästi auttoi minua rentoutumaan ja antoi turvallisen olon. Aika nopeasti rupesin ajattelemaan ongelmaani eri tavalla ja oli paljon helpompaa lähestyä sitä. EFT oli erittäin tehokasta myös synnytyksen aikana – silloin menetelmä oli jo tuttu. Tietyt toimenpiteet olisi ollut mahdoton tehdä ilman EFT:n vaikutusta.”

Synnytysmeditaatio + yksilöllinen EFT-ohjaus

Kuuden viikon Synnytysmeditaatio -verkkokurssi plus yksilöllinen verkko-ohjaus Alessandran kanssa. Saat koko materiaalin sähköpostitse joko kerralla tai kerran viikossa kuuden viikon ajan. Yksilöllinen ohjaus kestää 60 minuuttia ja siinä keskitytään juuri sinun tilanteen läpikäymiseen, sinun toiveisiin ja pelkoihin.

Hinta: 119€

Varaa aika: info@labyrinthdoula.com 

“Haaste jota lähdimme Alessandran kanssa käsittelemään, oli lääkintään ja sairaalaympäristöön liittyvät pelot. Sessiossa parasta oli se, että sain turvallisesti kohdata pelkoni silmästä silmään, sulautua siihen, kohdata sen. Se toi vahvuutta ja varmuutta kohdata tilanne sitten tosielämässäkin. Tuntuu että nyt kun tilanne on käsillä, osaan rentoutua siihen mitä tulee, koska tavallaan olen mielessäni jo käynyt läpi pahimmat skenaariot! Pelkoon meneminen tuntui hyvin intensiiviseltä. Pelosta irtipäästäminen toi helpotuksen, ja realismia. Oikeastaan koko loppuviikon oli aika helpottunut olo! Alessandran läsnäolo välittyi hyvin, eikä tuntunut kummalliselta olla kameran edessä. Kiitos.”

 

 

Back to Top