Synnytysmeditaatio

Verkkokurssi

Synnytysmeditaatio -verkkokurssi

Harjoituksia synnytykseen: Läsnäoloa, rentoutumista ja kivun kanssa pärjäämistä

Henkinen valmentautuminen on tärkeä osa synnytysvalmennusta. Doulana olen konkreettisesti nähnyt miten synnyttäjän mielentilalla ja kyvyllä olla läsnä on suora vaikutus synnytyksen kulkuun, kivunkokemukseen ja kärsimykseen. Sen takia olen tehnyt sinulle verkkokurssin Synnytysmeditaatio.

Ota yhteyttä:
alessandra.sarelin@gmail.com
0407072331

Synnytys on matka, joka voi tuntua pelottavalta koska siihen liittyy paljon tuntematonta ja hallitsematonta. Ihan niin kuin satujen sankari, synnyttäjä joutuu jättämään tavallisen maailman taakseen. Miten sinä valmistautuisit synnytykseen jos se olisi sankarin matka kohti tuntematonta, kohti aarretta? Jos tietäisit, että joudut astumaan kynnyksen yli, jättämään tuntemasi maailma taakse, kohtaamaan haasteita, ehkä jopa tappelemaan lohikäärmettä vastaan? Jos tietäisit, että joudut riisumaan asun, jossa tunnet itsesi? Kohtaamaan uusia puolia itsessäsi, ehkä myös oman varjosi?

Tätä matkaa varten kannattaa valmistautua hyvin. Tuntemattomille maille ei kannata lähteä ilman karttaa, kompassia ja opasta!

Kurssin materiaalissa on paljon hyväksi koettuja meditatiivisia harjoituksia, liittyen muun muassa hengitykseen ja kivunkohtaamiseen.

Meditatiiviset harjoitukset vaikuttavat aivojen värähtelytaajuuksiin ja auttaa synnyttäjää pääsemään erilaiseen mielentilaan. Tässä mielentilassa on helpompaa olla yhteydessä intuitioon ja vaistoihin, mikä edistää synnytystä koska synnyttäjä tietää itse missä asennossa hänen on hyvä olla, mitä kivunlievitystä ja tukea hän tarvitsee, jotta voi tuntea olonsa turvalliseksi ja rennoksi. Meditatiiviset harjoitukset opettavat päästämään menneestä irti ja keskittymään ainoastaan tähän hetkeen. Ne opettavat myös armollisuutta itseään kohtaan silloin kun kaikki ei mene toiveiden mukaan ja jotain yllättävää tapahtuu synnytyksen aikana tai sen jälkeen.

“Minulle tuli rauhallinen olo meditaatiosta. Rentouduttuani hetken kuluttua ja päästyäni mukaan rytmiin, tuntui hyvältä sanoa asioita ääneen.”

Kyllä, haluan osallistua verkkokurssille

Palautetta opettajasta: 

“Ohjaajana olet niin sopiva tähän työhön: kerrot rauhassa, kuuntelet, olet vahva, salliva, liioittelematon ja silti vakuuttava. Asioilla on aina synnytyksiin ja odotuksiin liittyen niin monta puolta ja monia tilanteita ja tasoja, että mitään ei voi julistaa yhdeksi ainoaksi totuudeksi. Sinä jaat viisauttasi hienosti ja sopivan sensitiivisesti.”

Ota yhteyttä:
alessandra.sarelin@gmail.com
0407072331

Kenelle verkkokurssi soveltuu?

Odottajalle: sinulle joka haluat synnyttää rakkauden taajuudella. Sillä ei ole merkitystä suunnitteletko käyttäväsi synnytyksen aikana lääkkeitä vai et, tuleeko puolisosi mukaan synnytykseen vai ei, onko sinulla puolisoa vai ei, tuleeko doula mukaan synnytykseen vai ei. EFT-harjoitukset sopivat erityisen hyvin synnytyspelkoisille, mutta jokainen hyötyy stressin purkamisesta. Riippumatta siitä miten sinä synnytät sinä olet sankaritar ja synnytys on aina äitiyden siirtymäriitti. Lupaan, että verkkokurssi menee pintaa syvemmälle.

Kyllä, haluan osallistua verkkokurssille

Voit ostaa kurssin myös Holvi-verkkokaupasta 

Hyödyt

 • Lievitä synnytykseen liittyviä pelkoja, vapaudu ahdistavista ja rajoittavista ajatuksista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.
 • Löydä oma tapasi synnyttää (lääkkeiden kanssa tai ilman lääkkeitä).
 • Kohtaa synnytyksen intensiteetti ja syvennä ymmärrystäsi kivun ja kärsimyksen välisestä erosta. Näin tulet kivun kanssa paremmin toimeen.
 • Vahvista yhteys itseesi ja syvimpään voimaasi odotuksessa ja synnytyksessä.
 • Opi tehokas stressin lievityksen itsehoitotekniikka, joka kulkee aina mukana.

Synnytysmeditaatio -verkkokurssin sisältö

Vuosien aikana olen hankkinut välineitä ja harjoituksia, joiden tiedän toimivan niin synnytykseen valmistautumisessa, synnytyksessä kuin synnytyksen jälkeenkin.

Ne ovat harjoituksia, jotka vapauttavat sinut peloista ja sokeista pisteistä, lisäävät tietoisuutta ja läsnäoloa, tukevat sinua matkallasi kohti omaa tapaa synnyttää ja olla äiti.

Näin voit saada taitoja, jotka auttavat sinua näkemään selkeästi, tekemään sinulle oikeita päätöksiä ja synnyttämään rakkauden voimalla. Harjoitukset olen oppinut näiden kuuden vuoden aikana, jolloin olen aktiivisesti ollut perheiden tukena doulan ominaisuudessa. Osa harjoituksista olen oppinut Birthing from Within –kursseilla ja olenkin saanut luvan heiltä opettaa harjoitukset sinulle.

Ensimmäinen osio: Mitä aivoissa tapahtuu synnytyksen aikana? Miksi meditatiiviset harjoitukset ovat tärkeitä? Johdanto ja viikon tehtävät (hengitys; äänenkäyttö; rytmi, rentoutus, rituaali). Kipu, kärsimys ja hyvä synnytyskokemus.

Sinun ei tarvitse meditoida tuntikausia, muutama minuutti päivässä lisää jo kykyä olla läsnä myös voimakkaiden tunteiden ja tuntemusten kanssa.

Toinen osio: Purkaa pelkoja EFT:n avulla.

Opit tehokkaan ja yksinkertaisen itsehoitomenetelmän, joka purkaa stressiä, pelkoja ja ahdistusta ja vahvistaa luottamusta ja turvallisuutta. Saat neljä äänitettä, jossa ohjaan sinua EFT-prosessin läpi. Nauhoja on helppo käyttää ja niillä pääset purkamaan yleisiä pelkoja ja huolia:

 • EFT-meditaatio: Huolesta vapautuminen ja luottamuksen kasvattaminen
 • EFT-meditaatio: Synnytyksen intensiteetti ja epäonnistumisen pelko
 • EFT-meditaatio: Kivun ja hallinnan menettämisen pelosta irti – kohti sallimista ja luottamusta
 • EFT-meditaatio: Päästä irti synnytysympäristöön liittyvistä peloista

Lue lisää EFT-menetelmästä. 

Kolmas osio: Kivun kohtaaminen – läsnäolo on ratkaisevaa sille miten koet synnytyksen kivun ja intensiteetin.

Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen intensiteetti ja kipu. Ohjaus tapahtuu videon välityksellä.

Neljäs osio: Yllätysharjoitus!

Saat uusia oivalluksia siitä, mitä sinun tarvitsee tietää jotta voit synnyttää – omalla ainutlaatuisella tavallasi. Prosessi auttaa kohtaamaan tuntematon synnytys.

Tuki

 • Vertaistuki suljetussa Facebook ryhmässä.
 • Facebook live tai Google hangout keskustelu kerran kuussa, jolloin on mahdollista esittää kysymyksiä ja saada ohjausta.
 • Opettajan palaute tehtäviin.

Kyllä, haluan osallistua verkkokurssille 

PS. Voit ostaa kurssin myös Holvi-verkkokaupasta 

 

Back to Top